Da li je moja vozacka dozvola iz Srbije priznata u Norveskoj i ako nije kako do nove doci?


Dozvole iz zemalja koje nisu clanice EU NISU PRIZNATE U Norveskoj.Njih mozete da koristite prva 3 meseca od dolaska u zemlju,tj.ulaska u Norvesku.Nakon tog perioda ona vam vise NE VAZI.Ranije je vazila duze i moglo se lakse zameniti,ali je zakon promenjen.
Novi zakon kaze da morate da polazete sve ponovo,dakle mislim i na teorijski i prakticni deo kao i da prodjete obuku koja je propisana kao obevezna za sve norveske vozace.Ono na sta mozete imati povoljnost jeste da ne morate da vozite pun fond casova jer ste vec vozac.Dakle,manji broj casova.
Ukoliko imate vozacku dozvolu vec i vozicete smanjeni fond casova troskovi oko dobijanja nove vozacke dozvole su vam oko 24 000 kruna ili prevedeno na euro 3000 eura.
____________________________
Cene polaganja se razlikuju od lokacije. Koliko sam do sad razumeo, sto juznije, to skuplje. U Rogalandu se krece oko 35-40 hiljada pun paket.
____________________________
Najbolje resenje je polaganje u nekoj drugoj zemlji evropske unije i onda koristiti tu npr spansku voacku dozvolu u norveskoj.Oko 1500 e je dozvola u Spaniji konkretno

Translate